Uitleg MSA2MySQL
Van MS-Access naar MySQL (Export to SQL)
Kortweg werkt maar deze optie een tekst-bestand aan, waarin SQL-statements staan. Deze statements kunnen via een webadmintool (bijvoorbeeld phpMyAdmin) in de MySQL database uitgevoerd worden. Er zijn een aantal opties.
- Er kan middels een selectie aangegeven welke tabellen wel en welke tabellen niet meegenomen moeten worden. De laatste selectie wordt bewaard.
- Er kunnen SQL-statements voor de structuur aangemaakt worden. Hiermee kunnen tabellen in MySQL gemaakt of aangepast worden. Let hierbij wel op dat deze optie eerst de bestaande tabel weggooit en dus ook de gegevens die hierin staan.
- Uiteraard kunnen ook de gegevens via SQL-statements overgezet worden. Je kan kiezen om eerst de tabel in MySQL leeg te gooien of om de gegevens toe te voegen.
- Je kan een prefix voor de tabelnamen opgeven. De wordt toegevoegd aan de tabelnamen uit MS-Access. Deze prefix moet altijd eindigen op een underscore (_).
Deze optie kan gebruikt worden door gebruikers zonder specifieke SQL of programmeerkennis.
Van MySQL naar MS-Access (Import SQL-statements)
Het is de bedoeling dat je hier een bestand met SQL-statements, geschikt voor MS-Access, hebt en deze vervolgens uitvoert op de lokale Access-database. Feitelijk kun je elk SQL-statement uitvoeren, behalve een SELECT-statement. Deze heeft ook geen zin, want die maakt geen wijzigingen op de database.
Bij deze optie is het een kwestie van bestand selecteren en op Execute drukken. Foutmeldingen komen in het scherm te staan. Statements die goed uitgevoerd zijn worden niet getoond.