Handleiding phpRBM

Introductie

phpRBM is een website die gekoppeld is aan de MS-Access database ST-RBM. De gedachte achter het pakket is dat voor een aantal zaken het wel erg handig is, als deze online beschikbaar zijn. Bij phpRBM worden de meeste gegevens in de Access-database bijgehouden. Vervolgens worden deze gegevens naar de online-database achter de website ge-upload.

Welke mogelijkheden zijn er?

Het pakket heeft de volgende mogelijkheden. Per mogelijkheid kan besloten worden om deze helemaal niet te gebruiken, voor een beperkte groep beschikbaar te maken of voor alle leden beschikbaar te stellen.

Hoe werkt het voor een gebruiker?

Om te beginen heeft een gebruiker een moderne browser nodig, het pakket is getest op Firefox >= 63 en Chrome >= 67. Andere browsers en/of oudere versies waarschijnlijk werken ook wel, maar een aantal zaken zien er minder fraai uit en daar heb ik de website niet in getest. Verder moet elke gebruiker een login aanvragen, dit kan op basis van het in database bekende e-mailadres. Hierna wordt een mail gestuurd om deze aanmelding te bevestigingen. Pas nadat de login is bevestigd kan deze worden gebruikt.

Aanpassen aan de specifieke wensen van een reddingsbrigade

Elke vereniging heeft haar eigen huisstijl. Dit is prima inpasbaar in dit pakket gemaakt. Er zijn de volgende opties.

Ondersteuning

Dit pakket is met veel plezier in mijn vrije tijd ontwikkeld en dus geldt hiervoor dezelfde ondersteuning als voor de Access-database. Officieel kan ik het niet garanderen, maar ik probeer iedereen altijd te helpen. Vragen, opmerkingen en verzoeken graag via GitHub.

Terug