phpRBM | Handleiding | Algemeen

Introductie

phpRBM is een online administratie voor verenigingen met een ledenadministratie als basis. Het is zo gebouwd dat veel zaken die een vereniging doet op één centrale plaats gebeuren, maar wel door verschillende personen. Hiermee wordt het handmatig uitwisselen van gegevens overbodig. Het pakket is vooral gericht op reddingsbriqades en zwemverenigingen, maar kan ook voor andere verenigingen worden gebruikt.

Welke mogelijkheden zijn er?

Het pakket heeft de volgende mogelijkheden. Per mogelijkheid kan besloten worden om deze helemaal niet te gebruiken, voor een beperkte groep beschikbaar te maken of voor alle leden beschikbaar te stellen.

Hoe werkt het voor een gebruiker?

Om te beginnen heeft een gebruiker een moderne browser nodig, het pakket is getest op de meest recente versies van Firefox, Chrome en Edge. Andere browsers en/of oudere versies waarschijnlijk werken ook wel, maar een aantal zaken kunnen er minder fraai uit zien en daar is de website niet in getest. Op basis van het e-mailadres uit de ledenadministratie kan een gebruiker een login aanvragen. Nadat de login, via een verstuurde e-mail, is bevestigd kan deze worden gebruikt.

Menu via tabbladen

Het menu werkt via tabbladen. Er zijn twee redenen waarom een tabblad niet zichtbaar is.

Gegevens exporteren

Het pakket heeft bewust geen exportopties. Dit heeft twee redenen.

Aanpassen aan de specifieke wensen van een vereniging

Elke vereniging heeft haar eigen huisstijl. Dit is prima inpasbaar in dit pakket gemaakt. Er zijn de volgende opties.

Met dank aan

Voor phpRBM maak ik dankbaar gebruik van de volgende opensource initiatieven.

Ondersteuning

Dit pakket is met veel plezier in mijn vrije tijd ontwikkeld. Officieel kan ik ondersteuning niet garanderen, maar ik probeer iedereen altijd te helpen. Vragen, opmerkingen en verzoeken graag via GitHub.