phpRBM | Handleiding

Handleiding phpRBM

Introductie

phpRBM is een website die gekoppeld is aan de MS-Access database ST-RBM. De gedachte achter het pakket is dat voor een aantal zaken het wel erg handig is, als deze online beschikbaar zijn. Bij phpRBM worden de meeste gegevens in de Access-database bijgehouden. Vervolgens worden deze gegevens naar de online-database achter de website ge-upload. Er zijn inmiddels ook de eerste zaken waarbij het ook andersom kan. Dus aanpassingen in phpRBM, die ook in de database worden overgenomen. Ook zijn er onderdelen die alleen via phpRBM werken. De wijzigingen hierin worden niet overgenomen in de Access-database.

Welke mogelijkheden zijn er?

Het pakket heeft de volgende mogelijkheden. Per mogelijkheid kan besloten worden om deze helemaal niet te gebruiken, voor een beperkte groep beschikbaar te maken of voor alle leden beschikbaar te stellen.

Hoe werkt het voor een gebruiker?

Om te beginnen heeft een gebruiker een moderne browser nodig, het pakket is getest op Firefox >= 82, Chrome >= 86 en Edge >= 86. Andere browsers en/of oudere versies waarschijnlijk werken ook wel, maar een aantal zaken kunnen er minder fraai uit zien en daar is de website niet in getest. Op basis van het e-mailadres uit de database kan een gebruiker een login aanvragen. Nadat de login, via een verstuurde e-mail, is bevestigd kan deze worden gebruikt.

Menu via tabbladen

Het menu werkt via tabbladen. Er zijn twee redenen waarom een tabblad niet zichtbaar is.

Aanpassen aan de specifieke wensen van een vereniging

Elke vereniging heeft haar eigen huisstijl. Dit is prima inpasbaar in dit pakket gemaakt. Er zijn de volgende opties.

Ondersteuning

Dit pakket is met veel plezier in mijn vrije tijd ontwikkeld en dus geldt hiervoor dezelfde ondersteuning als voor de Access-database. Officieel kan ik het niet garanderen, maar ik probeer iedereen altijd te helpen. Vragen, opmerkingen en verzoeken graag via GitHub.