phpRBM | Handleiding

Handleiding phpRBM

Introductie

phpRBM is een online ledenadministratie voor verenigingen, die aan de MS-Access database ST-RBM gekoppeld kan worden. Een aantal zaken zijn alleen beschikbaar in de Access-database, zoals de boekhouding, de examenadministratie en materiaalbeheer. Ook zijn er onderdelen die alleen in phpRBM beschikbaar zijn, zoals de mailingsmodule, evenementen en webshop. De koppeling werkt uiteraard alleen voor zaken die in beide beschikbaar zijn.

phpRBM is vooral gericht op reddingsbriqade en zwemverenigingen, waar ook specifieke functionaliteit voor beschikbaar is. Maar het kan ook prima worden gebruikt voor andere verenigingen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Het pakket heeft de volgende mogelijkheden. Per mogelijkheid kan besloten worden om deze helemaal niet te gebruiken, voor een beperkte groep beschikbaar te maken of voor alle leden beschikbaar te stellen.

Hoe werkt het voor een gebruiker?

Om te beginnen heeft een gebruiker een moderne browser nodig, het pakket is getest op de meest recente versies van Firefox, Chrome en Edge. Andere browsers en/of oudere versies waarschijnlijk werken ook wel, maar een aantal zaken kunnen er minder fraai uit zien en daar is de website niet in getest. Op basis van het e-mailadres uit de ledenadministratie kan een gebruiker een login aanvragen. Nadat de login, via een verstuurde e-mail, is bevestigd kan deze worden gebruikt.

Menu via tabbladen

Het menu werkt via tabbladen. Er zijn twee redenen waarom een tabblad niet zichtbaar is.

Gegevens exporteren

Het pakket heeft bewust geen exportopties. Dit heeft twee redenen.

Aanpassen aan de specifieke wensen van een vereniging

Elke vereniging heeft haar eigen huisstijl. Dit is prima inpasbaar in dit pakket gemaakt. Er zijn de volgende opties.

Met dank aan

Voor phpRBM maak ik dankbaar gebruik van de volgende opensource initiatieven.

Ondersteuning

Dit pakket is met veel plezier in mijn vrije tijd ontwikkeld. Officieel kan ik ondersteuning niet garanderen, maar ik probeer iedereen altijd te helpen. Vragen, opmerkingen en verzoeken graag via GitHub.