phpRBM | Handleiding | Rekeningen

Introductie

In dit onderdeel kunnen rekeningen worden aangemaakt, gemuteerd en verzonden worden. Er kunnen ook rekeningen worden gemaakt voor andere zaken dan de contributie, bijvoorbeeld voor bewakingen. De organisatie die de rekening ontvangt moet wel als Kloslid in de ledenadministratie staan.

Beheer

Hier kan je bestaande rekeningen aanpassen. Er zijn een paar zaken handig om te weten.

Nieuw

Hier kan uiteraard een rekening worden toegevoegd. Bij het toevoegen worden maar een beperkt aantal velden gevraagd. Na het toevoegen komen alle velden beschikbaar.

Aanmaken rekeningen

Dit is het aanmaken van de contributierekeningen. De bedragen op de rekening komen uit seizoenen, afdelingen en activiteiten. Controleer dus vooraf of deze goed zijn ingevuld. Vul het scherm in en druk op 'Verder'. Twee zaken heben wellicht wat extra uitleg nodig.

Vervolgens krijg je een overzicht met leden waarvoor een rekening aangemaakt gaat worden. Als je akkoord bent: zet het vinkje aan en druk op 'Rekeningen aanmaken'. Hierna worden de rekeningen, op basis van onderstaande regels, aangemaakt.

Standaard regels per lid

De standaard contributieregels per lid bestaan uit.

Instellingen

De volgende zaken kunnen worden ingesteld:

Opmaak rekening

Hoe een rekening er uiteindelijk uit komt te zien wordt bepaald door de combinatie van twee templates: rekening en briefpapier. Zie hiervoor het tabblad 'Templates'.

Rekeningen versturen

Voor het versturen van rekeningen zijn diverse opties.

Controleer voor je één van de twee laatste opties gebruikt eerst of de instellingen voor het versturen goed staan.

Betalingen

De betalingen op rekeningen kunnen worden ingevoerd. Dit doe je door het rekeningnummer in te vullen, te controleren/corrigeren of de naam, datum en bedrag klopt. En dan op Betaling toevoegen te klikken. In het bedrag wordt standaard het openstaand bedrag op die rekening geplaatst. Als dit negatief is, is er teveel op deze rekening betaald. In de tabel eronder zie je de laatste 50 betalingen en kan je een foutieve verwijderen.